Pressmeddelande

Den senaste pressinformationen finns här

2018-05-08
Invigning av ny musikstudio i Rågsved 16 maj kl. 14.00


Nya Rågsveds Folkets Hus inviger en ny musikstudio och ett mentorsprogram för unga mellan 16-25 år tillsammans med Ametist Azordegan, musikjournalist, författare och DJ.


De som just nu deltar är unga musikintresserade killar och tjejer boende i Rågsved samt senare även nyanlända. Musikprojektet skiljer sig från gängse satsningar på musikstudios för ungdomar eftersom denna satsning är tänkt att bli en plantskola för nya artister med workshops i textförfattande och musikproduktion men också kring musikbranschen, upphovsrätt etc.


-Vi vill använda resurserna på bästa sätt för att skapa utsikter för de ungdomar i Rågsved som bäst förvaltar möjligheter. Därför skapar vi möjlighet för unga musiker i området, särskilt inom genren Hip-hop, till musikalisk utveckling, säger Ametist Azordegan som själv är bosatt i Rågsved.


-Vi är otroligt glada över samarbetet med Ametist och att Boverket tände på vår idé. Detta projekt ligger helt i linje med vår vision i Folkets Hus om att vi tillsammans kan ge drömmar kraft. Musikstudion och projektet är en naturlig fortsättning på historien om det musikaliska Rågsved. Först Punk och nu Hiphop, säger Leif Rönngren, ordförande i Nya Rågsveds Folkets Hus.


Ungdomarna är delaktiga i projektets alla faser som idé, utformning och genomförande. Här skapas inte bara musik utan även möten och möjligheter till nätverkande och kunskapsutbyten som generera framtidsmöjligheter och i sin tur inspirerar yngre.


Mer information;

Leif Rönngren, ordförande Nya Rågsveds Folkets Hus, 070-756 90 07


Tillsammans ger vi drömmar kraft!