Kulturarrangemang

Kultur på Sommartorget i Rågsveds centrum 2018


Vi har i samarbete med Kulturförvaltningen och Clowner utan gränser glädjen att

presentera fyra arrangemang på sommartorget i Rågsveds centrum!


11 juli kl. 13.00 - En föreställning från Indiens red light district


6 augusti kl. 11.00 - Föreställningen Tjingeling och God dag med ABC


21 augusti på eftermiddagen - Musikern Robert Mehmet Ikiz


29 augusti kl. 09.30 - Sång och musik med Anna och Olof6 flickor från Mumbai växte upp i världens största bordellområde. Clowner utan gränser har arbetat i Indien i flera år, främst i Kamathipura, som är ett av världens största red light district. Här ordnar de aktiviteter för barnen som lever på bordellerna med sina mammor för att ge dem en stunds paus och hjälp till att hitta tillbaka till sin barndom. De senaste två åren har de flera gånger i veckan anordnat träningar i drama och clown tillsammans med indiska artister för barnen, främst flickor. Aktiviteter som fått flickornas självkänsla och självförtroende att växa. Efter en föreställning de satte upp för sina mammor sa en av mammorna till Clowner utan gränser: ”Tack vare detta är en annan framtid än bordellerna möjlig för min dotter”.


Nu fortsätter världen och möjligheterna att växa. En grupp av flickorna från Mumbais bordellområde kommer till Rågsved den 11 juli och visar sin föreställning. Deras föreställning handlar om hur fantasin får dem att överleva på bordellerna och är högst aktuell, vilket inte minst Metoo-rörelsen visat. Att därför prata om dessa frågor, mänskliga rättigheter och liknande är livsviktigt för att barn, unga och vuxna här i Sverige att vi både ska förstå hur världen ser ut och inspireras till att vilja förbättra den. Så boka in Rågsvedstorget den 11 juli kl. 13.00 för att se föreställningen och delta i samtalet efter föreställningen.


För att inte glömma bort det - klicka i att du kommer i det här eventet så får du en påminnelse när det är dags: https://www.facebook.com/events/2065721717088240/

Den 6 augusti kl 11.00, är det dags för Tjingeling och God dag med ABC på Rågsvedstorget! Kom sjung med!


Annika From Borg och Sara Bexell har valt några populära sånger från "Fem myror är fler än fyra elefanter"  och vävt ihop dem till en underhållande allsångsföreställning med gästartisten dockan Barbara. Vid pianot sitter Leif Hultqvist.

Robert Mehmet Ikiz kommer till Rågsvedstorget under eftermiddagen den 21 augusti! Ikiz är musiker med trumset och beatmaskin - en musikupplevelse utöver det vanliga!

För exakt tidpunkt för arrangemanget ta kontakt med personalen på Nya Rågsveds Folkets Hus, 08-727 67 70 eller maila info@nrfh.se.


Ikiz utsågs nyligen till årets musiker! Läs mer här: https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6796072Anna & Olof kommer till Rågsvedstorget den 29 augusti kl 09.30.


Sångerskan Anna Ander tillsammans med musikern Olof Ander ger nytt liv åt folkvisor från Gotland och övriga Sverige och de Brittiska öarna på instrumenten irländsk 10-strängad cittern och den 14-strängade stråkinstrumentet Viola d´Amore.


Läs mer under tiden du väntar på dem!

http://annaolof.com/about-us/duo-annaolof/